albert6

albert6

napisano: 1 rok temu

status użytkownika: przedszkolak(T)
postów 2

BIGLOOK SKAWINA REFERENCJE

post# 776

F.H.U. ALBERT
42-300 MYSZKÓW woj. śląskie
Tel. : +48 888-100002
http://www.telebimy-myszkow.pl
e-mail : albert@telebimy-myszkow.pl

„ Niniejszym mam przyjemność zarekomendować firmę „BIGLOOK MEDIA” s.c. Marek Bisaga, Sylwester Suszek z siedzibą w Skawinie , ul. Jaśminowa 27, z którą rozpocząłem współpracę w 2009 roku, w ramach której powierzono „BIGLOOK MEDIA” s.c. dostarczenie i zamontowanie dwóch szt. Telebimu Lem/FC/z/10mm/pixel-bis (wym. 2x 6m2 łącznie 12m2) wraz z dwoma kartami sterującymi i komputerami za ustaloną kwotę 124 tyś zł brutto .
Kryteria, którymi się kierowałem wybierając wykonawcę tej inwestycji była konkurencyjna oferta cenowa, ale także potencjał firmy, jej doświadczenie oraz pozytywna opinia na rynku..
Prace realizowane przez „BIGLOOK MEDIA” s.c. NIE zostały wykonane zgodnie z harmonogramem i z moimi wymogami.
Z pełną odpowiedzialnością NIE polecam „BIGLOOK MEDIA” s.c. jako solidnego partnera.”

1. Nawiązanie współpracy i podpisanie umowy na realizacje z firmą BIGLOOK koniec 2009.(wszystko pięknie ładnie , cudownie rozmowa i kontakt z Panem Prezesem Sylwestrem Suszkiem - rewalacyjny)
2. Styczeń 2010 montaż ekranów z przekroczeniem terminu z umowy o ponad 40 dni
(o szczegółach dwudniowego montażu i póżniejszych skutkach szkoda nawet pisać ).
3. Próby wyłudzenia dodatkowej opłaty za drugą kartę sterującą i komputer ( w końcowej fazie darmowo rozliczone za opóżnienie w realizacji )
4. Sprzęt jak to sprzęt awaryjny , rzecz normalna , natomiast od dnia montażu całkowity brak reakcji serwisu na zgłaszane awarię . (wszelkie rozmowy telefoniczne z Prezesem są nieskuteczne , zwlekanie , stracone kilka dni w oczekiwaniu na już zbliżający się serwis itp. )
5. Od montażu ekranów 05.01.2010 do dzisiejszego dnia nie otrzymałem zapasowych 2 szt. modułów LED , 2 szt. zasilaczy , co znacznie pomogło by ułatwić obsługę i naprawę ekranów i jednocześnie odciążyło by jakże to zapracowany serwis firmy BIGLOOK .
6. Do dnia dzisiejszego również nie doprosiłem się legalnego systemu operacyjnego wraz z CD i nalepką legalizacyjną na jeden z komputerów sterujących .
7. Dziś 19.08.2010 otrzymałem zwrotkę odbioru poleconego listu z dnia 10.08.2010 z pisemną reklamacją i zgłoszeniem wad oraz żądaniem usunięcia ich zgodnie z podpisaną umową i gwarancją tzn. w terminie 48 godzin od zgłoszenia , ( usterki zostały zgłoszone telefonicznie i e-mailowo dnia 22.06.2010 ., czyli dwa miesiące bez jakiejkolwiek reakcji )
W dalszym ciągu Pan Prezes nie odpowiada , nie odbiera telefonów , a jeśli nawet to zrobi przez pomyłkę to się rozłącza wcześniej mówiąc , że za chwileczkę sam oddzwoni.
Dalej ekrany mam częściowo uszkodzone co odstrasza klientów i co się z tym wiąże z dnia na dzień zamiast zarabiać ponoszę straty.
8. Jakby było mało kłamstw ze strony Pana Prezesa i fałszywych informacji i danych zawartych na stronie www BIGLOOKa , to szczytem bezczelności było podesłanie kilka dni temu na mojego e-maila gotowego formularza z referencjami i prośbą o podpisanie i odesłanie.
Treść podesłanego formularza zamieściłem na początku tego postu. (oczywiście „ NIE " dopisałem sam.)

W związku z zaistniałą sytuacją na podstawie art. 560 Kodeksu cywilnego i art. 8 ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego ( Dz.U. Nr 141, poz. 1176) będę na drodze sądowej domagał się od firmy BIGLOOK naprawy , wymiany sprzętu na nowy sprawny i oczywiście rekompensaty finansowej.

Osoby z podobnymi problemami z w/w firmą , zapraszam do współpracy , miło będzie grupowo poinformować Pana Prezesa Sylwestra Suszka i pozostałych pracowników BIGLOOKa o dwu letniej rękojmi na rzeczy nowe oraz warunkach podpisanej 24 miesięcznej gwarancji.

Dla informacji przyszłych klientów : producent ekranów LEMI- BIS planuje rozwiązać umowę z BIGLOOKiem o regionalne przedstawicielstwo , ponieważ „ klientów nabitych w butelkę” z dnia na dzień przybywa , co żle wpływa na opinie producenta , co do którego nie można mieć żadnych zastrzeżeń.

z poważaniem
Michał Gil
Tel. 0-509741314 lub 0-888 100002

1. REFERENCJE-TELEBIM.pdf (47.2 KB, 18 downloads) 1 rok old
  1. powerek

powerek

status użytkownika: student(T)
    postów 154
    post# 792

Ciekawe dlaczego ten watek zostal wykasowany na telebimach.org ??

2. ppilas

ppilas

status użytkownika: Belfer(TR)
    postów 575
    post# 793

To chyba jasne, reklamują się u nich więc to konflikt interesów.

wszystko co nas otacza ma sens, tylko jeszcze nie wiemy jaki - choć z dnia na dzień....
  3. chusto

chusto

status użytkownika: gimnazjalista(TR)
    postów 16
    post# 794

Na telebimy.org zostało usunięte wiele postów w tym również moich. To jest jakaś porażka i normalnie aż mnie szlak trafia

4. ppilas

ppilas

postów 575
    post# 795

Moich usuneli setki, banowali mnie 2 razy za tworzenie ledboarda, a to forum było na to wszystko odpowiedzią. Nie było wcześniej wogóle planowane.

5. albert6

albert6

postów 2
    post# 797

Prosta sprawa , wykasowali mój post i inne o extra firmie BIGLOOK , która to dzień po moim liście nagle się odezwała , w ciagu 24h naprawili bima , ale do dzis się nie wywiązali się z reszty zobowiązań , także czekam jeszcze kilka dni , mało tego znów bim ma plamy tylko w innym miejscu tzn , nie świecące moduły.
    Ale co sie dziwić jak BIGLOOK kupuje teraz ekrany od ARAKELA a nie od LEMI to już wszytskie słowa prawdy będą banowane .Pozdrawiam Michał

6. ppilas

ppilas

postów 575
    post# 798

Czyli jednak, ceny te same, okres gwarancji również. Największe forum od czasu gdy się skumało z importerem przestało być obiektywne.

7. chusto

chusto

postów 16
    post# 799

Przegięcie, mam nadzieję że co raz więcej ludzi będzie trafiać na to forum i dowiedzą się prawdy. Są tacy perfidni, ja do końca nie mogłem zaczaić co się dzieje, dlaczego znikają posty jak tylko się wypowiem i to nawet nie oczerniając nikogo, tylko pozytywnie o Lemi, wiadomo, dobrze mówić o ich konkurencji nie pasuje, cwaniaki. Teraz pewnie ja dostanę bana jak czytają to co pisze

8. ppilas

ppilas

postów 575
    post# 800

Mogę zatem przenieść ten wątek do tematu "O czym mówią Outsaiderzy" - widocznego jedynie dla zarejestrowanych użytkowników typu Telebim. Proszę zatem o sugestie

9. powerek

powerek

postów 154
    post# 801

jestem za, chociaz wtedy anonimowi uzytkownicy tego nie zobacza, a na tym chyba zalezy Panu, kotry rozpoczal watek

10. chusto

chusto

postów 16
    post# 802

pewnie że przenoś

11. ppilas

ppilas

postów 575
    post# 803

Więc się stało - osoby niezarejestrowane jako Telebim, nie zobaczą tego tekstu. Jednocześnie przepraszam alberta6 któremu polecam dodanie jeszcze raz tematu do wcześniejszego wątku. Sądzę jednak ,że umożliwi nam, czyli najbardziej zainteresowanym osobą na bardziej luźne i szczere wypowiedzi.
    Uwaga - proszę pamiętać ,że trzeba być zalogowanym, aby wyświetlały się teksty z tego działu

12. telebimopolepl

telebimopolepl

postów 4
    post# 812

Bardzo zaciekawił mnie ten wątek, więc wpisałem sobie nazwisko Pana prezesa w google i na 1szej stronie wyszukiwań odnalazłem ciekawy wpis pt "Rzetelna firma". Zainteresowanych zapraszam na lekturę - http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=Sylwester+Suszek&btnG=Szukaj+w+Google&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=eddb3914f8adb9a7. Nie chcę nikogo oczerniać, ale sam miałem kupować od BigLooka telebim i cieszę się, że zrezygnowałem. Moja decyzja nie miała akurat nic wspólnego z tym wątkiem. Ten wpis proszę potraktować jako czysto luźną wypowiedź.

13. User has not uploaded an avatar

pppppp

status użytkownika: przedszkolak(O)
    postów 2
    post# 824

wlasnie czytam watek jestem Tomek ze Swarzedza. Nie wiem jak Biglook sprzedaje i co teraz ale kupilem od nich jeden ekran jak jeszcze wspolpracowali z Lemi i niestety caly czas sie psul (w koncu go sprzedalem, pojechal sobie na wyspy takze tych ktorzy maja problemy z ekranami proponuje sprawdzic czy to nie towar z Lemi, bo wiem ze Biglook mial problemy z pozyskaniem od nich czesci zapasowych

14. chusto

chusto

postów 16
    post# 825

Tak, mieli problemy z pozyskaniem części zamiennych ponieważ nie płacili za ekrany wzięte od Lemi i wisieli im sporo kasy. Z resztą z tego co wiem to taki też był powód rozstania.
    Nawiasem mówiąc, dziś miałem okazję porównać ekrany postawione przez BigLook, jeden od Lemi drugi od Arakela. Różnicę widać, na niekorzyść tego drugiego. Śmiem twierdzić, że jeszcze większą różnice będzie można zauważyć tak po pół roku funkcjonowania.

15. User has not uploaded an avatar

pppppp

postów 2
    post# 826

no ja z kolei wiem ze powod rozstania byl odwrotny, mowil mi to po cicho ktos z lemi. w kazdym razie dzis widzialem ekran w myslenicach nowo postawiony no i mnie powala, jest swietny lepszy niz te co mieli. moze to kwestia oka...

16. chusto

chusto

postów 16
    post# 827

Hmm... ja też informacje mam z Lemi :), no cóż nie wiadomo gdzie leży prawda, pewnie gdzieś po środku. Jeżeli chodzi o jakość to oko okiem, ale następnym razem dla porównania wstawię zdjęcia.

17. User has not uploaded an avatar

Wojtek

status użytkownika: przedszkolak(TR)
    postów 3
    post# 1067

Boże jak dobrze że nie wszedłem z nimi w żadną współprace. Zacząłem od Telebim from Trias. Wiem wiem Rydzyki są wśród nas.

18. User has not uploaded an avatar

takapolska

status użytkownika: gimnazjalista(O)
    postów 15
    post# 1075

Witam.

Ostatnio głośno w sprawie firm BigLook oraz Arakel. Byłem świadkiem dwóch wątków na forum oczerniających Biglooka oraz Arakela.

Zaczęło się od dyskusji na temat oszukiwania w/w firm w sprawie stosowanych diód w ekranach oraz podwyższonych parametrach.
    Niestety obie te firmy stosują nieuczciwe zagrywki tak w sprawie prowadzenia forum i oszukiwania ludzi jak i zawyżania parametrów swoich ekranów.

Spodobała mi się jedna wypowiedź, zacytuję poniżej ponieważ już jej nie ma na forum:

Witam.

Chciałem poruszyć temat firmy Arakel Jako właściciela forum oraz firmy oferującej sprzedaż ekranów LED.

Jak może istnieć stronnicze forum skoro firma która jest właścicielem a zarazem oferująca ekrany LED może według regulaminu forum dowolnie edytować oraz kasować wypowiedzi innych użytkowników bez konsekwencji oraz podania przyczyn ?

Według regulaminu może dowolnie kasować niewygodne wypowiedzi dbając wyłącznie o swoje dobre imię, czy to wogóle można nazwać forum ?

Jak drodzy użytkownicy się do tego odnosicie ?

Jak takie sprawy mogą tym firmom uchodzić na sucho ?

19. User has not uploaded an avatar

takapolska

postów 15
    post# 1076

20. powerek

powerek

postów 154
    post# 1080

masz swoje forum, kreujesz je jak chcesz Logiczne, ze niewygodne posty dla siebie usuniesz

21. User has not uploaded an avatar

vipledo

postów 6
    post# 1084

Witam serdecznie wszystkich
    To mój pierwszy post jestem w trakcie zakupu ekranu w w/w firmie co sądzicie o jakości ich ekranów oraz serwisu?
    z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi i uwagi
    Pozdrawiam
    Andrzej Sawicki

22. User has not uploaded an avatar

takapolska

postów 15
    post# 1089

Witam. kolego opinie o BL widać powyżej ,
    totalne wpieranie że mają diody CREE do tego jeszcze 15 mil i wychodzi na to że za darmo sprzedają :), zawyżone specyfikacje , a jak już kupisz przestają być mili , to tak skrót ich możliwości .

Pozdrawiam
    Taki BL

23. User has not uploaded an avatar

vipledo

postów 6
    post# 1091

Dziekuje ale co sądzicie o jakości ich ekranów?
    takapolska rozumiem że jesteś ich klientem gdzie jest twój ekran czy mogę obejrzeć?
    Zależy mi na tym gdyż jestem w trakcie podpisania z nimi umowy byłem w opolu,brzegu i w strzelcach opolskich rozmawiałem z klientami którzy bardzo chwalili i ekrany i serwis.

24. User has not uploaded an avatar

promson

status użytkownika: przedszkolak(R)
    postów 9
    post# 1092

zapraszam do porozmawiania z klientami w oswiecimiu, żorach, gliwicach, zduńskiej woli, pana z myszkowa poznales i zapewne jest ich znacznie wiecej ... ja juz poznalem sie na ich produkcie ktory teraz srzedaja - że o ich pseudowykwalifikowanych serwisantach nie wspomne. Oburzenie moje jest związane z tym że zakup ekranu z pelna gwarancją jest jednoznaczny z brakiem gwarancji ! mądry polak po szkodzie ... miało być taniej jest dwa razy drożej!

25. User has not uploaded an avatar

marek12345

postów 1
    post# 1095

Witam jetem klientem BL jestem bardzo zadowolony kupiliśmy od nich 1 ekrany zamówiliśmy dwa tygodnie temu kolejny. Do tej pory nie ma problemu. Serwis naprawdę jest ekspresowy ostatnio byli w 4 godziny od zgłoszenia.bardzo mile podeszli do nas i fachowo. Pierwszy ekran mamy już 9 miesięcy 1 usterka w sumie błachostak bo poleciała tasiemka, Co do jakości naprawdę jest dobra wrzucę zdjęcia to sami zboczycie biel jest bielą . Myślę że spokojnie mogę ich polecić.

26. User has not uploaded an avatar

takapolska

postów 15
    post# 1096

Kolego zarejestrowałeś się godzinę temu , proszę podaj jaką firmę reprezentujesz ? żeby potwierdzić twoje słowa pozdrawiam

27. User has not uploaded an avatar

Wojtek

status użytkownika: przedszkolak(TR)
    postów 3
    post# 1097

Właśnie zastanawiałem się czy tu coś z tym Markiem nie jest podejrzane. Zobaczymy jak jest faktycznie taki zadowolony to udowodni to jakaś swoja stroną czy telebimami.

28. chusto

chusto

postów 16
    post# 1098

vipledo czytam, że jeździłeś po woj opolskim, wpadnij do Kędzierzyna-Koźla to pogadamy
    Do tej pory na ich mapce realizacji w moim mieście są ich niby realizacje, a tak na prawdę to ściema

29. User has not uploaded an avatar

promson

status użytkownika: przedszkolak(R)
    postów 9
    post# 1099

nawet mi wciskali ze realizacje w mazowieckim i pomorskim naleza do nich... brak slow.. pytalem ich o ekran w danym miescie na co oni TAK TO NASZA REALIZACJA gdzie osobiscie poznalem wlasciciela tego telebimu i byl on innej firmy w zaden sposob nie powiazany z BL. Bez komentarza pozostawie fakt wykonywanych konstrukcji gdzie rdza byla juz widoczna po przywiezieniu na mejsce montazu a juz nie wspomne co sie dzieje w tym momencie ze o bezpiecznym poruszaniu sie po niej nie wspomne. A jeszcze lepsza historyjka ich sieci ktora nie ma w zaden sposb pokrycia gdyz dla sprzedania telebimu zrobia wszystko... a pozniej gwarantuj sobie sam!!!

12

Odpowiedz »

Musisz się zalogować, aby móc pisać.