BIGLOOK SKAWINA REFERENCJE
Witam , wszystkich widzę ze na nasz temat piszą osoby które w ogóle nas nie znają i nie miały z nami do czynienia. Panowie troszkę więcej rozwagi. Myślę że takimi tekstami nic nie wskóracie. Zapraszamy wszystkich do nas do firmy przekażemy nr telefonów do naszych prawdziwych klientów myślę że tylko oni są w stanie rzetelnie się wypowiedzieć na temat naszej Firmy.
Panie promoson proszę nie siać propagandy bardzo jestem ciekawy jaki to klient np z Gliwic jest niezadowolony. Z tego co wiem to firma miliony tv chce kupić od nas kolejny ekran co świadczy o ich zadowoleniu. Pisze Pan nieprawdę mógłbym tak opisać każdego klienta o którym Pan pisze powyżej ale szkoda mi czas na pana wymysły. Jeśli ma pan jakiś problem zapraszam do nas do firmy. Myślę że nie będzie Pan miał odwagi się ujawnić
Nasza firma stawia miesięcznie minimum 3 ekranów to widać w naszych aktualnościach świadczy to o tym ze podchodzimy profesjonalnie do klienta.
Zachęcam nowych klientów do przyjazdu a nie do słuchanie i czytanie głupot przez konkurencji.
Jeśli bylibyśmy tacy źli jak to co niektórzy piszą to nie sprzedawalibyśmy tak dużo ekranów i nie wygrywalibyśmy przetargów
Tyle z mojej strony jeszcze raz zapraszam do firmy
Pozdrawiam wszystkich nawet tych co piszą nie prawdę
Zespół BigLook biuro@biglook.pl
biglook
status użytkownika: przedszkolak(O)
postów 9
Drodzy internauci!
Bardzo proszę żeby osoby podające się za klientów biglooka, a szczególnie te, które piszą o firmie w sposób negatywny podpisały sie z imienia i nazwiska, a nie "loginem". Dowiedzie to, że taka osoba jest faktycznym klientem firmy biglook a nie kimś z konkurencji, kto w celu zgorszenia wizerunku BL podszywa się za "niezadowolonych klientów".
Pozdrawiam
Zespól BigLook biuro@biglook.pl
pziemba
postów 1
Myślę że najlepiej będzie jeśli uszanujecie to forum gdzie każdy może dowolnie wypowiedzieć się na każdy temat, wróćcie do kupionego forum i dalej usuwajcie niewygodne dla siebie posty. A jeszcze lepiej zmieńcie te oszukane specyfikacje bo jak któryś z klientów pośle do Cree na ekspertyzę próbkę ze swojego ekranu to firma wasza firma spakuje się szybciej niż powstała.
biglook
postów 9
Szanujemy te i inne fora. Jesteśmy zbyt poważna firmą aby wchodzić w internetowy spór o fałszywe fakty. O jakości naszych produktów świadczy zadowolenie naszych klientów i to że ich ilość stale się powiększa. Każda specyfikacja jest zgodna ze stanem faktycznym. Nasza firma korzysta w 100% z chip CREE. Zainteresowanych zapraszam do naszej siedziby lub oddziałów, gdzie możemy zaprezentować nasz produkt oraz przedstawić niezbędne dokumenty potwierdzające specyfikacje naszych ekranów.
Zespół GRUPY BIGLOOK
takapolska
status użytkownika: gimnazjalista(O)
postów 15
Jeśli jesteście taka poważną firmą to dlaczego macie kupione forum telebimy.org ktokolwiek na was napisze złe słowo albo krytykę jest zaraz usuwane , najlepsze jest to że piszą to wasi klienci i wcale się im nie dziwię , dlaczego nikt o was nie napisał pozytywnego postu ? Sprzedajecie produkt niezgodny ze specyfikacją a diody CREE to może widziałeś w telewizji , ekranu na oryginalnych diodach CREE nie kupisz na pewno poniżej 10 tys zł za m2 , Jeśli jesteście tak pewni to wstaw certyfikat na forum zobaczą tylko zarejestrowani , każdy będzie mógł sobie sprawdzić , a certyfikat kto wystawił Cree czy wasza fabryka w Chinach , Więc albo sprostujcie specyfikacje i zacznijcie normalną sprzedaż bez oszukiwania. Zanim ktoś kupi taki ekran, to polecam napisać do jakieś szanowanej się firmy w Chinach sprzedające ekrany i zapytać ile kosztuje ekran na oryginalnych diodach CREE, potem doliczyć sobie CŁO 14% następnie 23% VAT a nie zapomnieć o przesyłce i porównać sobie z ceną BL, i czar pryśnie.
Pozdrawiam
powerek
status użytkownika: student(T)
postów 154
potwierdzam slowa kolegi. Jestesmy importerem, a ekran na diodach CREE kupujemy drożej od producenta w Chinach niż oni sprzedają w detalu. Nie wypowiadam się na temat jakości, bo nie widziałem tych ekranów, natomiast cena jest bardzo zastanawiająca. Cena 1m2 na CREE mamy poniżej 10tys/m2
takapolska
postów 15
P20 Cree powinno się udać kupić poniżej 10 tys zł
ale na pewno nie P16 za 7300 zł netto, i oczywiście resztę kosztów mają ukryte i tak naprawdę cena za m2 P16 wychodzi powyżej 7700 zł netto , taktyka aby tylko zdobyć zamówienie i sprzedać za wszelką cenę wrrr a potem niech się klient martwi po podpisaniu umowy rzeczywistość, ich klienci się już na ten temat wypowiadali , ale posty zostały usunięte jak zwykle ...
N/C...
biglook
postów 9
Panowie panowie używamy chip Cree i na to posiadamy dokumentacje od producenta wiec nie rozumiem o co wam wszytki chodzi. Nasze ekrany świeca rewelacyjnie co potwierdzają wszyscy klienci i co widać jak sie przejeżdża obok naszego ekranu. W Polsce jest wiele już miejsc gdzie nasz ekran stoi naprzeciwko innego ekranu widać różnice gołym okiem, że ekrany naszej produkcji naprawdę są dobre.
promson
status użytkownika: przedszkolak(R)
postów 9
panie biglook z tego co mi mowiliscie to teraz jestescie przedstawicielem juz drugiej firmy w kraju wiec pytanie podstawowe czyje sa ktore i jakie sa roznice bo przeciez jakies byc musza a wiec czy wszyscy sa zadowoleni ?? czy moze ci co teraz kupuja ??? a moze ci o ktorych zapomnial pseudoserwis biglook... ktory do telebimu sprzedaje niemiecki komputer z niemieckim windowsem PODKRESLAM Z NIEMIECKIM i mowi ze program do ich obslugi dziala tylko na tym systemie !!! ZALOSNE - panowie dostawcy z calego kraju czy slyszeliscie o tego typu systemach i programach?? - !!! to tylko potwierdza wasze niezliczone pomysly na to jak nabic klienta w butelke... dobrze napisane PRZEJEZDZA... ciekawa samoocena WSZYSCY... i nareszcie NASZEJ PRODUKCJI .., bez komentarza.
takapolska
postów 15
Tak jak pisałem Cree to może w telewizji widzieliście
proszę wstaw taki dokument przecież on jest jawny i nie macie nic do ukrycia , przynajmniej tak piszecie, i dlaczego pisane są tylko słowa krytyki od waszych klientów albo od osób które miały z wami kontakt a ani jednej pozytywnej , Z niecierpliwością czekamy na dokument potwierdzający wasze Cree , a wasz producent to ARAKEL bo przecież pisaliście że jesteście producentem , a oni też tak piszą , najlepszy tekst produkowane w Szwecji heh jak sobie kraju nie pomyliłem , zwyczajne wciskanie potencjalnym klientom ciemnoty , piszecie że jesteście wielcy , moim zdaniem wielkie to macie oszustwo , jak można prowadzić taką filozofie sprzedaży.
N/C
Dobrze że jest takie forum jak to niezależne a nie jak telebimy.org sprzedane dla Big Look i Arakel
Ps. nie mam nic wspólnego z tym forum, jestem niezależnym forumowiczem.
Pozdrawiam
takapolska
postów 15
Nadal czekamy na wasz wspaniały certyfikat o CREE , przecież nie macie nic do ukrycia więc możecie go udostępnić do publicznej wiadomości , tak strasznie chciał bym zweryfikować ten certyfikat pozdrawiam
biglook
postów 9
Ja jestem ciekawy czy wszystkich się o to pytacie bo z tego co ja wiem to jest mnóstwo firm które piszą mówią, że maja diody cree albo silan. Pytania co do certyfikatu - oczywiście całą dokumentację posiada nasz producent. Powtarzam po raz kolejny iż posiadamy chip cree. Poza tym pisanie z konkurencją jest bezsensu.Chce tylko nadmienić iż przeprowadziliśmy przeglądy serwisowe w naszych ekranach i rozmawialiśmy z każdym klientem i jakoś nie usłyszeliśmy nic negatywnego na nasz temat. Po czym każdy z was, nie będąc naszym klientem sieje propagandę jaki to biglook jest zły i nieprofesjonalny. Panowie zastanówcie się trochę - my nie piszemy ani nie rejestrujemy kont fikcyjnych i nie piszemy na temat konkurencji tak jak to robią inne firmy, które próbują bardzo negatywnie pokazać naszą spółkę. Nasza liczba klientów się powiększa, co oznacza że naprawdę się staramy i podchodzimy profesjonalnie do każdego klienta.
biglook
postów 9
Każdego klienta zapraszamy do zapoznania sie oraz zobaczenia naszego produktu u nas firmie. Wykonaliśmy mnóstwo realizacji miedzy innymi taki koncernom jak: KRONOSPAN, OKPOL , PKS GROUP, NEGRA SPORT,TRIBAG i wielu wielu innym co świadczy że produkt i obsługa naszej firmy jest na wysokim poziomie.
Pozdrawiamy
Zespół BIGLOOK
takapolska
postów 15
Kolego ale tylko wy się tym tak lansujecie że sprzedajecie CREE nabijając ludzi w butelkę , widzę że bardzo się obawiacie przedstawienia takiego certyfikatu , czyżby sami sobie taki zrobiliście , bo wiesz papier wszystko przyjmie , pisałem do CREE i oni nie słyszeli o takiej firmie jak Big Look i strasznie chciał bym zweryfikować jeszcze was u waszego dostawcy bo pewnie otrzymam taką samą odpowiedź jak z CREE a kto to jest ? i czemu podaje że sprzedaje taki produkt ..... Każdy kto chce kupić w Big Look niech najpierw napisze do szanowanego się sprzedawcy w Chinach i zapyta o ekran na diodach Cree i zaraz się przekona że za takie kwoty nie ma możliwości sprzedać produktu na CREE więc po co płacić za coś czego nie otrzymuje się .
Wy już chyba dawno zapomnieliście co to znaczy uczciwość , przez takie firmy jak wy nasz kraj traci reputację zagranicą wrrr
biglook
postów 9
Kolego ty to poważnie masz nie tak w głowie poukładane pisze że korzystamy z chipu cree, czy ty rozumiesz co to jest. Poza tym widzę że masz frajdę z tego że o nas piszesz. Szkoda że nie chcesz się przedstawić pewnie nie możesz bo okazało by sie że jesteś z konkurencji ojjj ale szkoda. Daj sobie już spokój my na temat konkurencji sie nie wypowiadamy a było by o czym pisać ale po co. Zastanów sie.
Co do naszego produktu jest bardzo wysokiej jakości i chyba to najbardziej boli całą konkurencji. Na targach bylo widać różnicę naocznie poza tym sami klienci mówili ze nasze ekrany są naprawdę dobre. Dzięki temu wygrywamy kontrakty i sprzedajemy ekrany dużym firmą, co widać na naszej stronie. Wiec proszę konkurencie aby skończyła pisać głupoty i zajęła sie praca a nie pierdołami.
Pozdrawiamy Zespół
BigLook
Songo
status użytkownika: licealista(T)
postów 67
Witam,
tak tylko wtrącę: jeśli Wasze ekrany są takie dobre jak Pana deklinacja to ja... dziękuję.
biglook
postów 9
Proszę napisać jakie ma Pan zastrzeżenia. Nasze ekrany są w całej Polsce. Święcą bardzo dobrze, biel jest bielą a nie różem jak to na innych ekranach widać. Myślę że to jest bardzo ważne bo jak teraz reklamodawcy nie patrzą na jakość to w najbliższym czasie się to zmieni, nasza firma od samego początku podeszła do tematu aby nasze ekrany były o najwyżej jakości i to nam się udało.Firmy wybierają nas ze względu na jakość towaru a nie na cenę. Tym się szczycimy iż duże koncerty kupują od nas choć mogli kupić od każdego innego a jednak wybrali nas bo wybrali jakość
Pozdrawiam
BigLook
promson
postów 9
Brawo za stylistyke składania zdań... A jak ciężko pozbyć się postu z tego forum, które przedstawia cała prawde o waszych niezadowolonych klientach. A to pewnie nie ostatnia uwaga pod waszym adresem, a co jeszcze przed nami? Ja sobie poradziłem z problemem zwanym "co jest tanie to jest drogie" ale przez was musiałem swoje zapłacić. Aha i jeszcze jedno począwszy od chip CREE dobre dobre po pobór mocy min/max 350W na m2 p20 pozazdrosć. przedstawiam waszą specyfikację ze strony - wybrałem p20 choć na każdej z podstron od p12 po p25 jest dokłądnie to samo
AG/BST/CTCREE/0525 - temat forum
Raster wirtualny:
10 mm
Pobór prądu na m2:
min. 150W, średni/max ~350W - bez komentarza nawet wiecej przy p16 jest 300 max
Paleta barw: 16 777 216 mln kolorów
Kontrast:
>2000:1
Kąt widzenia pionowo:
120 stopni - może 70/80 ? ale pewnie wy "widzicie najlepiej"
Kąt widzenia poziomo:
160 stopni
Maksymalna jasność:
8 000 cd/m2 - tego nie jestem w stanie sprawdzić ale pewnie i to jest do zmierzenia
Żywotność diod:
100 000 h
Zasilacze:
Mean Well - a nie Biglook?
Waga:
~47kg - wasza każda wielkość kabiny waży tyle samo p12 p16 p20 p25
Serwis:
24h/7dni - tu powinno być - 24h/7dni w tygodniu nie odbieramy telefonów
Gwarancja:
do 5 lat - znacznie wiecej będziecie sprzedawać jak napiszecie dożywotnia
PROSZĘ SAMI ZOBACZCIE JAK PODAJECIE TO SĄ WASZE TEKSTY NA WASZEJ STRONIE
Aha i jeszcze jedno jakbym był z waszej konkurencji to pewnie napisałbym znacznie wiecej a nie tylko to co mogę zweryfikować włąsnymi spostrzeżeniami pisanymi na waszej stronie Panie Zespół BIGLOOK
pozdrawiam zainteresowanych tematem.
takapolska
postów 15
Kolege z Big Looka to chyba zamknęli bo się już nie udziela i nadal nie widzę tego certyfikatu wspaniałych diod CREE 15 mil , dodam że cree nie stosuje takich diod w ekranach LED, można zadać pytanie do cree i taka się dostanie odpowiedz .. pozdro
biglook
postów 9
Mi jest już szkoda pisania na ciebie. W żadnej specyfikacji nie piszemy 15 mils nasz poprzedni dostawca tak uważał iż mam 15 mils dlatego też nasza współpraca się zakończyła. Poza tym mam dość pisania z tobą na tym forum non stop masz do nas jakiś problem. Przykro nam że tak jest, ale trudno zapewniam jedno że podchodzimy do tematu telebimów bardzo profesjonalnie staramy się aby każdy był zadowolony. Czasem się nie da. Ale jak wcześniej wspominałem ilość naszych realizacji się powiększa klienci są zadowoleni. Wczoraj zakończyliśmy instalacje kolejnych ekranów zapraszam do współpracy
Pozdrawiam
takapolska
postów 15
To wy kolego nie wiesz co sprzedajesz , to jak ci powie że ma 20 mil to ty tez tak powiesz klientowi, tzn twoja wiedza i wiedza twojej firmy na temat telebimów jest praktycznie zerowa , jak możecie sprzedawać dobry produkt jak nic o nim nie wiecie i wciskacie kit , wiec lepiej zaliczcie sobie jakieś szkolenie bo z taka wiedzą nikomu nie życzę u was kupować , a wasze posty obraźliwe na temat LEMI na telebimach też widziałem , przeciesz twierdziliście że to najlepsze ekrany na świecie a potem że już nie i że kit wciskali , teraz znowu Arakel jest najlepszy ciekawe to czym się różnią te dwa ekrany, a zapomniałem wasza wiedza tego nie ogarnia. Wciskajcie dalej ciemnotę a to jakie teraz macie diody 9 mill ? i gdzie te cudowne certyfikaty jakości CREE ?
angefu
status użytkownika: profesjonalista(O)
postów 310
Wydaje mi sie ze firma Biglook wspolnie z firma Arakel Group jawnie oszukuja nieświadomych klientow. Prawdziwej diody Cree żadna z tych firm nie widziala na oczy (jedynie probki jakie dowiozlem na szkolenie). Śmiem tez przypuszczac ze w ramach oszczędnosci zaczęli zamawiać papierowe plytki drukowane w telebimach, cena rewelacyjna ale pracują jedynie do jesieni. W porze deszczowej puchną na wskutek wilgoci i obwody drukowane odklejają się. Żaden poważny producent telebimów nie użyje tego badziewia nawet na terenie Chin.
powerek
postów 154
Jakoś trzeba było zjechać cene z 12tys/m2 na 3,9tysm2
Totalna desperacja;)) Dobra strategia - postawic pare dobrych ekranow, a pozniej jechac na opini i oszukiwac klientow. Logiczne, ze tak dlugo nikt nie pociagnie ;))
angefu
status użytkownika: profesjonalista(O)
postów 310
Osobiście znam już kilka polskich firm które popłynęły na tej strategii, ale dla niektórych zanim tego sami nie doświadczą to nie dociera.
promson
postów 9
Panie ANGEFU widzę że jako kolejny z forumowiczów telebimów.org został pan wygnany
Proszę się nie martwić czeka to wszystkich tych co nie kupią w BIKLOOK i ARAKEL :> a wracajac do tematu ich diod - czy teraz juz nie reklamujecie cree ? dobrze że prawo jest nad wami
aha panie ADMIN prosiłbym o jawny wgląd do tego tematu przez wszystkich odwiedzajacyhc strone.
pozdrawiam
ppilas
status użytkownika: Belfer(TR)
postów 549
Własnie czekałem na taką propozycje - temat ostro się rozwinął, a na początku nie chciałem aby pojedyncze wypowiedzi kreowały pogląd o firmie BL. Dziś już wiemy ,że to nie tylko pojedyncze wypowiedzi a zmasowany atak - sam też nie chciałem nic mówić aby nie być posądzony o jakąś "zemstę" .
Ok więc dziś opublikujemy to dla wszystkich. Jeśli są jakieś uwagi do tego proszę o info.
Masta1
status użytkownika: (O)
postów 10
Widzę, że temat zamarł:) mam tylko takie spostrzeżenie. Na tym forum aż się roi od negatywnych postów na temat firmy bl. Na forum konkurencyjnym pojawił się ostatnio temat firmy bl i nie ma tam nawet jednej negatywnej opinii. Chciałem więc zapytać gdzie leży prawda? Bo przecierz ludzie zgromadzeni wokół tych dwóch forów to na ogół jedne i te same osoby.
Pozdrawiam
ppilas
status użytkownika: Belfer(TR)
postów 549
Włascielem telebimy.org jest firma Arakel,zaś firma Big Look jest ich przedstawicielem, więc setki negatywnych postów natemat w/w firm zostało i zostaje cały czas usuwane. Nasze forum nie usuwa postów więc temat jest na bieżąco do śledzenia. Ostatnio jednak widać, że Arakel zaczyna się chyba odcinać od Big Look - więc może i tam pojawią się jakieś prawdziwe stwierdzenia osób nie związanych z Arakelem. Mam nadzieje, że przyjdzie dzień, że "prawda" będzie prawdą
Masta1
status użytkownika: (O)
postów 10
Witam forumowiczów,
doszły mnie pewne słuchgy na temat firmy biglook. Nie chcąc jednak siać plotek, pragnę zapytać czy wiecie może czy oni jeszcze istnieją na rynku?
powerek
postów 154
trudno okreslic, aczkolwiek www nie dziala od dluzszego czasu
Odpowiedz
Musisz się zalogować, aby móc pisać.