Nowe konstrukcje
post# 2822
Ppilas, nie wiem dlaczego żeby patrzeć na ekran od tyłu Czarek sugeruje kamerę, internet, laptop i ...bieganie. Wydaje mi się że wystarczy zwykłe lusterko umocowane na długim kiju, eliminujesz wtedy konieczność biegania. Ja myślę że Czarek mówił o kamerze skierowanej na telebim, łączu internetowym i laptopie w zaciszu domowego ogniska. Bieganie jest potrzebne w celu cyklicznego sprawdzania co faktycznie wyświetla telebim a następnie biegniesz do domu żeby sprawdzić czy to samo pokazuje monitor laptopa.
Człowiek który popełnił błąd i go nie poprawił popełnia kolejny błąd.
falacp
status użytkownika: gimnazjalista(T)
postów 21
Witam
Przypominam o konkursie - kilka wpisów wyżej. Na razie grozi wygrana walkowerem...
pozdrawiam, Czarek
falacp
postów 21
Witam
Dziś ostatni dzień na zgłaszanie pomysłów.
Stawką jest moduł temperaturowy...
pozdrawiam, Czarek
falacp
postów 21
Witam
PPILAS, podaj mi dane do wysyłki...
Liczę, że sprawdzisz i ocenisz zabawkę.
"Na sucho" możesz podłączyć do dowolnego zasilacza na 5VDC.
Instrukcję oczywiście załączę.
falacp@wp.pl
pozdrawiam, Czarek
ppilas
status użytkownika: Belfer(TR)
postów 575
Wygrałem? Naprawdę ? hah
dane są w kontakcie
http://ledboard.pl/kontakt
kurcze zbadam to cacko - już się cieszę na niższe rachunki.
Ps. Szkoda ,że nikt nie powalczył bardziej - szkoda
ale ja się cieszę jak bobas :-))
angefu
status użytkownika: profesjonalista(O)
postów 310
Nowe ekrany indoor produkcji Ledpol zostały zainstalowane na hali koszykówki Nokia w Tel Avivie. W sumie 8 ekranów, każdy po 6m2 znajduje się w tzw. "Cube" zawieszonym pod sufitem hali. Dzięki zastosowaniu kompozytów udało nam się zredukować wagę ekranów do 18 kg/m2.
ppilas
postów 575
Wracając do tematu czujników od angefu.
Oststnio miałem nieco więcej czasu i skonstrułowałem sobie taką latareczkę składającą się z :
Bateria - R9
Dioda biała- 12volt
oraz czujnik.
Pierwsze 3 dni woziłem w samochodzie. Gdy rano wsiadałem do samochodu oczywiście nie świeciło, gdy samochód sie rozgrzał do ok 21 stopni dioda się zapalała. Był tu spory problem ze sprawdzeniem zakresu temperatur. Następnie zabrałem moje urządzonko do firmy i tam , mam spory rozrzut temperaturowy w pomieszczeniach. W biurze ok 23 stopnie więc dioda świeci, w magazynie ok 18 po ok 2 min dioda nie swieci. Przy ok 20-21 stopni występuje próg załaczania lub wyłaczania, jednak wymaga czasu.
Podsumowanie:
Muszę jeszcze potestować z m-c i jeśli nie wydaży się awaria, sądzę ,że to tanie i w miarę dobre rozwiązanie. Oczywiście nie moze się równać technicznie z profesjonalnym rozwiązaniem falcapa.
Nastepne kroki jakie chcę wykonać to zainstalować do kabinetów tylko na jeden wiatrak, czyli w sumie 20 szt, aby przetestować awaryjność, wiosną sprawdzić czy wszystkie działają i załaczają wiatraki . Jeśli nie będzie problemu z awaryjnością to kolejnym krokiem będzie instalacja na pozostałych 20 wiatrakach. Oczywiście raz na tydzień przegląd. Po pierwszym m-cu będzie już można zobaczyć czy będzie oszczędność na prądzie. Cóż zatem, angefu proszę wyślij mi 100 szt tego małego cuda, jesli na pierwszym się uda, to instaluję jeszcze na 2, wtedy będzie można z pewnością podać koszty oszczędności, bo koszt czujników jak pisałeś nie jest zabujczy dla kasy i wg mnie może się zwrócić po 1-2 m-cach.
angefu
postów 310
Będę niedługo w Polsce, zabieram ze sobą 100 szt czujników.
ppilas
postów 575
Daj znać zatem, kiedy będziesz. 0501506436
angefu
postów 310
Film reklamujący wyroby firmy LEDPOL. Są to telebimy wewnętrzne wykonane w technologii "Dot Matrix" zainstalowane na stadionach koszykówki. W końcówce filmu pokazano fragment rozpoczętej instalacji ekranu outdoor, p16 real pixel o łącznej powierzchni 200m2. Już niedługo zamieszczę pełny film reklamujący telebim który jest instalowany obecnie na ścianie centrum handlowego w Tel Avivie.
Odpowiedz
Musisz się zalogować, aby móc pisać.