ponuryartur

ponuryartur

napisano: 4 miesiące temu

status użytkownika: gimnazjalista(O)
postów 22

ustawa...?

post# 2927

witam, czy jest już coś wiadomo o ustawie odnośnie ekranów, która miała wejść w życie do końca roku...? przymierzam się do kupna ekranu, bardzo ciekawi mnie ten temat, straszyli sporo w radio i tv. jeśli ktoś podzieli się informacją,z góry wielkie dzięki pozdrawiam

1. ponuryartur

ponuryartur

postów 22
    post# 2939

hallo hallo, nikt nic nie wie w tym temacie...?zależy mi trochę...

2. ppilas

ppilas

status użytkownika: Belfer(TR)
    postów 575
    post# 2940

Narazie cisza, więc nie ma co jej zagłuszać - może się przyzwyczaili :-). Są inne naglące problemy, teraz lekarze, potem bedą pielęgniarki znów górnicy, rolnicy, więc szumu wystarczy aby kręcić wałki pod osłoną szumu medialnego.

wszystko co nas otacza ma sens, tylko jeszcze nie wiemy jaki - choć z dnia na dzień....
  3. Damianos

Damianos

status użytkownika: licealista(O)
    postów 58
    post# 2941

witam,
    jak w nowym roku oceniacie rynek branży reklamy na telebimach ?
    będzie się rozwijać czy raczej odejdzie do lamusa?

:
  4. ppilas

ppilas

postów 575
    post# 2942

Rynek weryfikuje nośniki i lokalizacje, nie bez znaczenia jest również fakt zbyt dużej konkurencji między włascicielami ekranów, co spowodowało iż ten nośnik stał się "niechcianym" ze względu na często natarczywość przedstwicieli porównywanych do agentów ubezpieczeniowych od życia. Brak standaryzacji cen a nawet ich zastraszająca częstokroć niska cena - wykańcza po kolei właścicieli bez zabezpieczonych środków na słaby okres. Przewiduję ,że w tym roku zniknie ok 30-40% nośników lub zostaną wygaszone. W budowy nowych sieci raczej za bardzo nie wierzę w tym roku, chyba ,że Screen Network pokaże ,że można zarobić, wtedy jest kilka firm , które bacznie się przyglądają tematowi i są gotowi wejść z nośnikami klasy premium.
    Konsolidacja rynku najlepszych nośników powinna postepować szybciej, bo tylko taka ma duże szanse na konkurencję z największymi.
    Pozostaje jeszcze problem z serwisem, gdyż napewno kilka firm zaliczy "bańkę" pozostawiając swoich klientów bez obsługi. Tu szansa dla poważnego serwisu telebimów do zarobku.
    My działamy dalej i są nowe pomysły, jednak jeszcze o info za wcześnie.

5. ponuryartur

ponuryartur

postów 22
    post# 2943

tak , tak, problemów jest co nie miara, ale jestem zainteresowany kupnem ekranu, co za tym idzie nie chce wywalić w błoto półtorej stówy... , dlatego się interesuje ustawą,nie jestem hazardzistą.... Damianos reklamować się trzeba, nie szczędzi na to środków taki kolos, jak chociażby coca-cola , która znają wszyscy... , jest mnóstwo nośników reklamowych i sposobów reklamowania się, osobiście uważam,że jakiś procent uczkną telebimy...

6. Damianos

Damianos

postów 58
    post# 2944

Ciekawy jestem jak sobie radzą producenci telebimów? Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?

7. ppilas

ppilas

postów 575
    post# 2945

Rozumiem, ze chodzi Ci o Chiny. Cięcia w zatrudnieniu, brak długofalowych kontraktów. Jedynie najlepsze firmy mają mały zbyt na inną część Świata, USA, Australia, zachodnia Europa, Bliski Wschód. Jednak są tam zazwyczaj zamówienia na bardzo duże instalacje lub bandy stadionowe. Polska się nasyciła i narazie ni widu poprawy.

8. Damianos

Damianos

postów 58
    post# 2946

A co z rodzimymi producentami telebimów?

9. ppilas

ppilas

postów 575
    post# 2947

Szukają nowych biznesów

10. Damianos

Damianos

postów 58
    post# 2948

to co mam rozumieć że rok 2012 będzie apokalipsą dla wszystkich którzy weszli w biznes z telebimami?
    Ledboard też się chcę wycofać z rynku?

11. ppilas

ppilas

postów 575
    post# 2949

Ależ w żadnym wypadku, po prostu zdajemy sobie sprawę z pewnego rodzaju etapami w biznesie i jesteśmy przygotowani na pewne perturbacje. Jak już wcześniej wspominałem szykujemy ofertę dla dużych nośników oraz dla nośników z którymi właściciele mają problem - jak się wszystko powiedzie może się to zmieni. Pamiętajmy ,że w biznesie tak samo jak wszędzie raz jest lepiej raz jest gorzej, jednak znów nadejdą lepsze dni.

Odpowiedz

Musisz się zalogować, aby móc pisać.